Træning uge 48

Vendinger er ikke noget jeg normalt har brug for på raceday. Faktisk kan jeg kun huske tre race i min kariere, hvor svømning har foregået i bassin. Tilbage i 2009/10-stykker deltog jeg i et løb i Herning, hvor vi svømmede i et udendørs bassin. En anden gang var til Ringe Tri, hvor svømning foregik i fritidscentrets 25 m bassin og endelig til en 4-18-4 i Odense friluftsbad. I øvrigt et fantastisk race, hvor jeg kom op af vandet som en af de første og sad med i den forreste gruppe af cykler, hvor den bare fik gas. Da jeg løb ud af T2 lå jeg nr. 10, men derfra gik det kun tilbage, for kræfterne var brugt på cyklen 🙂 Dertil kom så at vi var cyklet til Odense og vi skulle også cykle hjem.

Det er efterhånden blevet til en del race og det er kun Frederik Lassen, og folk som ham, som svømmer ironman-distancer og længere, i bassin. Vi andre svømmer i åbent hav, søer, laguner og floder, når vi er til race.

Lottes kommentar mandag, var derfor at jeg ikke behøvede at tage til svømmetræning den dag, for Nicolaj havde skrevet på Facebook, at der skulle trænes vendinger.

Jeg var nu ikke helt enig, og glædede mig faktisk til at bruge lidt tid på det, for de par gange jeg har forsøgt mig, har det ikke gået så godt.

Vi trænede i en time og jeg har sjældent grinet og ikke mindst slugt så meget vand til træning, som denne dag. På trods af det og ikke mindst at jeg både nåede at ramme bunden på hver side og på ryggen, var der også et par hæderlige vendinger, hvis jeg selv skal sige det.

Baner, tjo, jeg fik vist svømmet noget der lignede 700 m på den time, så det var til at overkomme.

Jeg løb i øvrigt frem og tilbage.

Tirsdag var vi til et arrangement på Zenias skole, hvor jeg rendte på Jacob, som jeg tidligere har hjulpet lidt med hans Bkool hometrainer, og jeg fortalte at vi var nogle stykker der var begyndt at køre live mod hinanden og om han havde lyst til at være med.

Helt tilfældigt ringede Michael, da vi var ved at pakke sammen, for at spørge om vi skulle cykle en time senere, og jeg greb Jacob og fik ham overtalt til at deltage.

En time senere stod vi klar og tog Vuelta-turen på 27 km, som vi har kørt tidligere.

Michael trak fra og jagtimg_8193ede min tidligere rekord, jeg gav hvad jeg havde, men kunne ikke følge med og Jacob kæmpede, men gjorde det rigtig godt.

Det var fedt at cykle live mod andre og det forpligter ikke bare til at blive ved, men også til at give den gas.

Jeg håber vi ikke fik skræmt Jacob væk.

Onsdag er svømmehalstid, og selv om vi har den fra 20-22, er der sjældent nogle dernede i 2. time. Lotte træner aikido om onsdagen, så jeg kan ikke altid nå at være der fra starten. Da jeg kom derover, var der også flere på vej i bad, så jeg skyndte mig at få klædt om og vasket og ind i vandet.

Jeg nåede kun at svømme 13 minutter, men brugte tiden på at træne vendingerne fra mandag, og det gik rigtig meget bedre, så det skal nok blive godt.

Hvorfor bruge så meget tid på “rigtige” vendinger, når jeg ikke kan bruge det i race, spørg du måske.

Jo. Dels ser det godt ud og virker lidt mere prof, dels så er det hurtigere og man kan derfor nå at svømme flere baner på den samme tid, altså bliver træningen mere effektiv 🙂

Torsdag var første gang hele familien var samlet og spiste hjemme sammen, og da jeg er halvvejs gennem anden potion, får jeg sagt at jeg egentlig er mæt, og Lotte siger tørt, at så må jeg hellere stoppe nu.

Jeg ved jo egentlig godt at hun har ret, men valgte at spise op alligevel, og det straffede mig lidt, på aftnens 10 km løbetur, som jeg af samme årsag valgte ikke at tage sammen med zombierne, for så havde jeg nok kastet op.

Det blev nu en fin tur, men et godt tempo alligevel.

powered by EndomondoWPlogo

Fredag blev til hviledag. Lotte var til julefrokost og jeg havde egentlig tænkt at jeg kunne benytte mig af lejligheden til at ro eller tage en gang cirkeltræning, men tiden fløj og inden jeg så mig om, var det sengetid.

Lørdag vågnede jeg tidligt. 5:55 – Alt for tidligt. Jeg havde sat vækkeuret til 7:00, men Lottes lys-vækkeur var begyndt at lyse og det må være blevet slået til ved en fejl, så jeg kunne regne ud at det ville lave lyd kl. 6:00. Lotte havde som sagt været til julefrokost til kl. 2:00, så jeg kunne regne ud, at hun nok ville blive lidt knotten, hvis hun selv skulle kæmpe med at slukke det.

Jeg listede derfor ud af sengen og over og fik slukket vækkeuret. Nu var jeg jo oppe, så kunne jeg jo lige så godt stå op, så jeg listede ud… Halvvejs hende mod trappen, kom jeg i tanke om at jeg mit eget vækkeur var sat til kl. 7:00, så jeg måtte tilbage igen og få det slukket. Lotte registrerede det og fik bare sagt god tur.

Lidt morgenmad og så på med løbetøjet og ud til Michael hvor vi mødtes med Hans og kørte ned og mødtes med Henning.

Kl. 7:00 startedimg_8226-1e vi på første runde. Mørkt og koldt, men fint klart og højt humør.

Første om
gang på 10 km blev taget på en time, helt som planlagt og der stod yderligere tre løbere klar. 8:20 stod solen op og vi kunne nyde udsigten, rådyrene, fasanerne og svanerne. De frostdækkede marker og spor i skoven.

 

Hans kæmpede det sidste stykke, men vi fik alligevel overtalt ham til at tage den ekstra kilimg_8230ometer, så han kunne tjekke halmaraton-distancen af – Måske fordi jeg nævnte at Lotte havde løbet halmaraton i sommer, og ikke tidligere havde løbet længere end 8 km.

Vi rundede det magiske mærke på 2 timer og 8 minutter, så stor tillykke til Hans og tak for turen til alle I andre.

powered by EndomondoWPlogo

Lørdag aften – For jeg har tydeligvis ikke noget liv… Blev brugt på romaskinen og et gammel afsnit af Ørnen. 10 Km på knapt 48 min, så det passer perfekt til sådan et serieafsnit.

Tidligere når jeg har roet den distance, har jeg haft problemer med nogle muskler i ballerne, som smutter hen over knoglerne for hvert tag, så jeg prøvede at undgå at trække helt så langt ud, for at begrænse smutteriet. Lad os se de næste dage, om det har hjulpet.

Ugens sidste træning, blev søndag aften, hvor der efter farmors æbleskiver og julekalender, blev en time til at tilbagelægge Celtmans første 30 km.

powered by EndomondoWPlogo

Den indeholder et par mindre stigninger. En enkelt gang sagde hometraineren 15 %, men det var kun meget kortvarigt.

Alt i alt ikke noget uoverkommeligt, og rart at få taget hul på den tur.

All together blev det til 7,5 timers træning, i denne første uge, med julestemning.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *