DGI crossløb runde 4

Netop som triatlon sæsonen sluttede midt i oktober, startede DGI deres crossløb serie, som går over 10 søndage fordelt hen over vinteren.

1. løb var 22. oktober i Langeskov, og der skulle løbes to runder á ca. 4 km på “den lange” mens den korte nøjes med en enkelt omgang.
8 km er ikke meget, når vi plejer at løbe 20 km i weekenden, men det giver selvfølgelig mulighed for at løbe lidt hurtigere end vi plejer.

Til første løb, havde jeg dog valgt at følges med Hans, så det blev en stille og rolig tur rundt, sammen med de mange andre motionsløbere der var tilmeldt.
Jeg havde oprindeligt tænkt serien som en afveksling, fra de sædvanlige ruter og terræn jeg løber i.

Hans og jeg, er klar ved startstregen i Langeskov

Næste løb var 14 dage senere ved Stige, nord for Odense. Vi har tidligere været inde og løbe i området, og det byder på nogle gode stejle men dog korte bakker, og jeg tænkte den skulle have lidt mere gas her, men startede relativt langt bagude i feltet. Hans og jeg overhalede en del, og efter lidt tid, hentede vi Oscar og Michael, som til første løb havde løbet hver for sig, men her løb sammen. Derfra kunne vi se Steffen, som vi løb efter. Hans måtte opgive, men jeg overhalede også ham, og blev vist kun slået af Niels Duedahl fra Svendborg Triatlon Klub.

3. løb var i Assens, hvor en del ikke kunne deltage, så Steffen og jeg kørte sammen, og fik bl.a. snakket lidt om Swedeman.

En rigtig fin rute ud mod havet, og selv om der var meget vind, var den ikke generende, og igen gav jeg den god gas.
Efter de to omgange, og kaffe og kage, tog vi en ekstra omgang, nu vi var afsted.

Sidste løb i 2017 i serien, inden den holder juleferie, var ved Korup, hvor Oscar, Michael og jeg kørte sammen.

Jeg er lige deromme bagved

Igen en fin rute med smalle og smattede stier i skoven, og nogle gode bakker, til at få pulsen op på.

Serien består af i alt 10 løb, og der gives points efter ens placering i aldersgruppen. 100 points til vinderen, 99 til nr. 2 osv.
Det er de seks bedste løb der tæller, så selvom man ikke har deltaget i alle, kan man stadig vinde, og selv om jeg ikke har ambitioner om dette, kunne jeg efter første løb godt mærke, at den skulle have gas, for at få så god en placering som muligt.

I Korup, opnåede jeg mit hidtil bedste resultat med en 22. plads, hvilket udløser 79 points. Løbet var det korteste af dem vi har løbet på knapt 7 km, og selv om jeg selv havde været til julefrokost om lørdagen, havde jeg en ide om at flere af de øvrige deltagere enten ikke ville stille til start, eller i hvert fald ikke være så godt løbende, dagen derpå, som mig, og jeg pressede den derfor så godt jeg kunne. Vejret var koldt og der lå et drys sne, hvilket måske også kunne skræmme nogle væk 🙂

Som tiderne på hhv. 1. og 2. omgang viser, løb jeg pænt konsistent med et minimalt negativt split på 2 sek.

Det samlede resultat viser at jeg til første løb fik 35 points, 62 til andet, 71 og 79 på tredje og fjerde, hvilket samlet set er 247 points, og en aktuel placering på 22. pladsen.

Ligesom jeg ikke har ret mange points med fra først løb, har andre måske misset et løb, så det bliver først efter løb 6, det bliver rigtig spændende at følge med i placeringerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *