Ruter

Jeg har i årevis løbet de samme 3-4 ruter i mit lokalområde. en 3 km, en 6,5 km en 10 km og en halv maraton, og som jeg skrev i en post, som opsummerede 2017, var det først i år (2017), jeg har fundet glæde ved at løbetræne. Det har, som jeg skriver, været midlet for at nå målet – Det er fedt at løbe over målstregen, men lader sig ikke gøre uden træning.

Jeg tilskriver den nyligt opståede glæde ved at løbe, to afgørende faktorer. Dels det sociale aspekt, som for mange er motivationen for overhovedet at komme afsted, uanset om det er løbetræning, badminton eller Italiensk for begyndere, på aftenskole. Det forpligtende fællesskab. Det er lettere at svigte sig selv, men de andre på holdet har jeg ikke lyst til at svigte.
Den anden faktorer er variationen i de ruter vi løber. Pludselig er en 10 km ikke bare ud af Bjernemarksvej, Vornæsvej, igennem Strammelse og samme vej tilbage. Nu er det socialt samvær med træningstosser som mig selv, nye naturoplevelser i områder jeg ikke kender.

Jeg er ikke monogam, når det gælder løberuter.

Faktisk har jeg lettere ved at komme tidligt op, for at iklæde mig stinkende løbetøj og pandelygte og løbe 20 km i frost eller mudder, end jeg havde ved at stå tidligt op og køre på arbejde – OK, det fortæller måske lige så meget om mit arbejde, som om min træningspation, men havde det ikke været for fællesskabet og de udfordrende ruter, have jeg helt sikkert udskudt træningen, til sent om aftenen, for det skulle jo gøres. Det er kun marginalt bedre end at udskyde det til i morgen.

Anyway. Rutevariationen har helt sikkert gjort noget godt for mig, og kan måske også gøre det for dig, så jeg vil her prøve at samle nogle af de ruter vi løber og cykler, så du kan få glæde af dem også.

Har du selv nogle fede rute, må du meget gerne sende dem til mig, så vil jeg tilføje dem listen.

0-5 km
3,8 km Vindeby-Troense

5-10 km
6,7 km Vindeby-Troense-Bregninge

10-21
10 km Vindeby-Strammelse
12 km Brændeskov (6,5 og 5,5 km sløjfer)

21-42