Winterman 2016

Det var med relativ kort respit, jeg i sensommeren ’16, valgte at forhøre mig, om der var flere startnumre til Winterman samme år.
Daniela kunne bekræfte at af de 50 startnumre de havde udbudt, var alle solgt… Men at der var enkelte der ikke havde betalt, og de derfor havde valgt at udbyde de ikke betalte startnumre igen.

Træning

Jeg skyndte mig at overføre de ca. 1.600,- dansk kroner og så var det bare at komme igang med træningen igen.

Blå er svømning, orange er indendørs cykling, gul er alm. cykling og grøn er løb.

Som figuren ovenfor viser, blev det ikke til helt så meget træning efter Swissman sidst i juni og frem til raceday den 15. oktober. Faktisk under 8 timers træning om ugen, primært trukket op af to længere træningspas på omkring 10 timer.

De fleste triatleter vil sandsynligvis være enig i, at 3-5 timers ugentlig træning månederne op til et ironman-stævne er i underkanten, men det er ikke altid at arbejde og familieliv tillader mere og så må man få det bedste ud af det alligevel.

Winterman startede sidste år i 2015, med et stævne for 13 deltagere. Det er inspireret af Norseman, som jeg selv gennemførte sidste år.

Man svømmer godt og vel 8 km, mod de sædvanlige 3,8 km, da det foregår i Elben i medstrøm. Derefter er det de sædvanlige 180 km cykling, som er, som de selv siger det zig-zag og op-ned hele vejen. Slutteligt et maraton, med målstreg på Jested 1.012 m over havet.

Ligesom AllXTri-løbene, er det et a-b race kun med egensupport og jeg havde overtalt Lotte til at tage med, på samme “hit and run” stil, med færrest muligt overnatninger, som i ’15 i Norge og i ’16 i Schweiz.

Registrering

I år varder som nævnt udbudt 50 startnumre og til racebrifing i den tjekkiske by Děčín, som ligger lige syd for Dresten i Tyskland, fik vi af vide at den ene anden dansker, der ellers også var tilmeldt, ikke havde mødt op.

Før briefing havde jeg været nede og mærke på vandet i Elben – Det var pænt koldt, men jeg prøvede at overbevise mig selv om at det ikke var slemt.

Vlad, som er den mandlige halvdel af arrangørparret, forklarede under breifingen til min lettelse, at vandet omkring T1 er ekstra koldt, da der er to floder der strømmer sammen umiddelbart før. Generel vandtemperatur omkring 12º.

Tilbage på hotellet, skulle cykel samles, tøj gøres klar og bilen pakkes og gøres klar til morgendagens race.

Vi boede på Hotel Česká Koruna, som lå i gå-afstand fra T1, på et pænt stort værelse. Den plads der var ekstra på værelset, var der så mindre i elevatoren. Der var ingen problemer med at få cyklen med på værelset og vi havde en del kasser med op også, for at få sorteret og gjort alt klar.

Generelt oplevede vi kun stor gæstfrihed fra de mennesker vi mødte i Tjekkiet.

Morgenmaden på hotellet var ikke fantastisk – Kommen i alt brødet 🙁 men ellers ok, og om morgnen før race, havde jeg min egen sædvanlige morgenmad med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *